Herendispuut ΚΑΔΜΟΣ is sinds 5 oktober 1993 actief te vinden in Enschede. Elke eerste woensdag van de maand zijn wij te vinden met een speciaalbiertje in de hand bij De Beiaard. Ook zijn wij veel aanwezig op kroegavonden, activiteiten en feesten van AEGEE-Enschede om mee te doen of om de regie zelf in handen te nemen. Elk jaar heeft ΚΑΔΜΟΣ namelijk succesvolle terugkomende activiteiten zoals de Cantus en Cocktailparty, maar de zoektocht naar nieuwe activiteiten blijft altijd bestaan.
Net zoals onze zoektocht naar Europa, om zo het levensdoel van onze Held ΚΑΔΜΟΣ voort te zetten. ΚΑΔΜΟΣ heeft namelijk zijn hele leven de zoektocht naar zijn zus Europa nooit stopgezet. Dit daagt ons uit om zo veel mogelijk van de wereld te zien om zo Europa te vinden. Helaas hebben wij haar nog niet kunnen vinden tijdens onze activiteiten, liftweekenden, lustrumreizen of andere weekenden weg.
Het zoeken zetten wij ook voort in Enschede in het centrum, op de universiteit en bij het Saxion. Gedurende deze zoektochten zijn Kadmoten altijd te herkennen aan hun zwart groene gilet of donkergroene kledij met gouden letters.

Activiteiten

Cantus

Sinds 1994 verzorgt ΚΑΔΜΟΣ tijdens het introductiekamp van AEGEE de Cantus. Zoals bij een goede studentenvereniging gebruikelijk is, wordt de nieuwe leden zekere mores bijgebracht en deze taak kan je gerust aan ΚΑΔΜΟΣ overlaten. Dankzij de deskundige en assertieve leiding van de Senaat groeit de Cantus elk jaar weer uit tot een hoogtepunt van het kamp.

Cocktailparty

De leukste cocktailparty van de Kick-In wordt elk jaar georganiseerd door ΚΑΔΜΟΣ. Vanachter een speciaal opgezette cocktailbar schenken wij sinds 2002 een selectie van verschillende tropische cocktails. Elk jaar wordt het feest extra speciaal gemaakt met een uniek thema waardoor de kroeg omgetoverd wordt in bijvoorbeeld een oerwoud, Mario wereld of goudmijn!

Liftweekend

Speciaal voor de leden van AEGEE-Enschede organiseert ΚΑΔΜΟΣ het liftweekend. Koppels van 2, bestaande uit een ervaren en een onervaren lifter/-ster, proberen zo snel mogelijk naar een tevoren gekozen stad te liften, alwaar iemand van het dispuut hen opwacht om de aankomsttijd te registreren. Het koppel dat het snelst heen en weer is gelift, mag zich een jaar lang winnaar van de ΚΑΔΜΟΣ-liftwedstrijd noemen. Zo hopen we de liftervaringen en de romantiek van het liften op de nieuwe leden van AEGEE over te brengen.

Ready Steady Cook

Elk jaar is ΚΑΔΜΟΣ actief tijdens de introductieperiode van AEGEE-Enschede. Tijdens deze periode organiseren wij een activiteit met het doel om nieuwe studenten te laten zien wat AEGEE-Enschede hen te bieden heeft. Onze leukste activiteit hierbij is dan ook Ready Steady Cook waarbij groepjes het tegen elkaar opnemen op het beste gerecht neer te zetten met een ingrediënt wat zij vooraf niet weten. Zo kookt het ene groepje opeens met witlof terwijl het andere groepje moet koken met ontbijtgranen.

Volg onze andere activiteiten via Instagram