Alex Platteeuw

Alex Platteeuw, onze flippo Duitser uit Oostenrijk. Desondanks zijn status als nerd met zijn studie werktuigbouwkundig, zijn de meiden niet van hem af te slaan. Het probleem is dusmate erg geworden, dat onze jongeman de ENIGE jongen in zijn jaarclub is. Wij noemen het echter liever toch een harem. Hoe hij het doet weten we eigenlijk nog steeds niet. Zijn kamer helpt in ieder geval niet mee. Die ziet eruit alsof je broertje van 14 een kamer makeover heeft gekregen. Hij blijft immers een WB’er, daar kan die arme jongen helaas niks aan veranderen.
 
De meeste mensen denken altijd dat Alex Vlaams is of uit Limburg komt. Zijn accent blijft voor velen een misterie. Als Nederlandse jongen opgegroeit in Zwitersland, heeft Alex de geheime kracht om Zwitserduits te spreken. Het neutraal blijven heeft hij niet echt over genomen van de Zwitsers, als Luuk en Jasper weer slechte ideeen hebben, is hij de eerste die komt met droge opmerking en er een einde aan te maken.
 
Al om al lijkt onze Alex een enge lange jongen, maar kan af en toe stiekem eigenlijk best aardig zijn. Mocht je hem tegen komen op de kroeg, vraag dan of hij een leuk verhaaltje verteld in het Zwitserduits.