Rard van Kollenburg

Een Brabo pur sang, zo zou je deze bourgondische levensgenieter uit, jawel, Brabant, het beste beschrijven. Rard is een man uit het zuiden met de bijbehorende zachte G en levensvreugde. Een echte genieter die wel van een goed verhaal houdt. En juist die verhalen kenmerken deze jonge Held.

Bij ons in Brabant…., En ik zei dus tegen hem …, Nou ik zal het je eens vertellen…, Jochie luister eens…… Zo beginnen de verhalen van Rard. Niet met een korte introductie, maar met een grootsche opbouw waarvan de inleiding al meerdere minuten in beslag neemt en het einde zelden in zicht komt.

Maar naast de epische vertelvaardigheden van deze jongeman zijn ook z’n geschreven stukken van zeer hoge kwaliteit. Geef de man een idee en hij zal het in een mum van tijd uitwerken tot een literair hoogstandje waar menig schrijver van zou dromen. Ook de liederen die deze man produceert klinken Pan als muziek in de oren.

Naast zijn creatieve kunstzinnige uitspattingen heeft deze man nóg een talent. De gave om op elk willekeurig moment totaal van deze aardkloot te verdwijnen. Houdt hem goed in de gaten want van hem zul je in Enschede en de wijde omtrek nog veel horen. En als je niet oppast is hij ook zo weer verdwenen. Om vervolgens met een bizar verhaal zijn verdwijning te verantwoorden.