Marten Adema

Marten is in Enschede bekender onder de naam “Adema”. Ook is hij bekend als een harde werker. Als je ergens aan begint dan moet je het ook af maken, of zoals Marten het zelf zou zeggen: “wie Adem-A zegt moet ook Adem-B zeggen!” Hij is eerlijk, serieus, maar misschien ook een beetje naïef. Er zijn echter vele zaken die de mensen niet van hem weten.

Orde en chaos komen in hem samen. Het een rustige, lieve, jongen met een schattige onhandigheid. Er vloeit dichters-bloed in zijn aderen. Op onverwachte momenten komt het eruit. Zaken zijn goed én op tijd. Tegelijkertijd is deze serieuze jongen een verstokt fan van keiharde technorock. Het is geen pokkeherrie, nee, het is muziek. Een trance-feestje is hij dan ook niet vies van.

Was het Miente Bakker die de twee-eenheid bij KADMOS introduceerde, het was Marten die de drie-eenheid introduceerde. Paard-slang-emiraat drie-eenheid! Het is echt ongelovelijk mensen!”

Zijn eigen grenzen kent hij nog niet. Marten heeft het wel eens gepresteerd om wakker te worden op de straattegels, luttele meters voor zijn huis. Hij heeft hoge eisen, vooral aan zichzelf. Daarmee komt de onhebbelijke eigenschap zichzelf volledig in de stress te kunnen jagen. Voor andere zaken neemt Marten dan wel weer de tijd … misschien is het om deze reden dat het zo lang heeft geduurd voordat Marten het stuur onder controle kreeg.

Marten is een sfeermaker die kan lachen om zijn eigen grapjes, een harde werker en een stuntelkip! Het geld heeft hij bij zowel AEGEE als bij KADMOS waardig beheerd. Dat mag ook wel, immers: Zonder geld geen Held!