Mathijs Waegemakers

Zie hier! Leider van de Kabouters. Van de Kabouters!? Ja! Jeweetwel die kleine scoutingmeisjes! Zijn het nu nog kleine Kaboutertjes, ambitieert Mathijs stiekem om ook nog eens de grote Kabouters te sturen! Als Praeses dus….
Daadkracht en leiderschap staan hem inderdaad op het lijf geschreven. Na zoveel jaar scoutingervaring beschikt hij over veel creativiteit en weet hij altijd een goed spel. Hoewel? Altijd? Voor Mathijs geldt wel: ’s Avonds een held, ’s ochtends geen held. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat hij zich nooit in de kroeg vertoont. Integendeel! Mathijs behoort na minder dan een jaar in Enschede te zitten al tot het kroegmeubilair van Asterion. Hulde! Het zal u dan ook niet verbazen als u hoort dat hij al besloten heeft een jaartje SB te gaan doen. Wil je hem toch wakker maken, dan kan dit het beste met een vette hamburger of een willekeurig ander stuk junkfood! Burger King is zijn tempel!
Ook zijn studie, Civiele Techniek, fascineert hem mateloos. Kom je met Mathijs langs een bouwproject, dan ben je hem eventjes kwijt. Dikke kans dat deze jongeman de oplossing voor het fileprobleem gaat vinden!