Mathijs Winter

Nare man, Schrale baas, ver-schrik-ke-lijk, dé horror! Het zijn woorden die je Mathijs vaak zult horen zeggen. Echter, geen van deze termen zijn op hem zelf van toepassing. Want ondanks zijn gave om over alles en iedereen te kunnen klagen, is hij een rustige, stille, bescheiden Held. De man uit Amersfoort wisselt de wijselijke stilte waar nodig af met een gevatte en weldoordachte opmerking.

Hij is weergaloos op zijn gitaar, maar ondanks dat zal hij niet snel het middelpunt van de belangstelling zoeken om met zijn gitaarspel grote mensenmassa’s te verblijden. Daar is deze gebrilde Held immers te bescheiden voor.

Ook onderscheidt hij zich van de andere Helden door het feit dat hij geen vlees tot zich neemt. Onbaatzuchtig als hij is stelt hij het welzijn van dieren boven zijn eigen comfort en smaak. Echter, hij wil het niet overdrijven, daarom heeft Mathijs besloten wel leren schoenen te dragen. Kleren maken immers de man.

Als hij zich niet bezighoudt met het gitaarspelen, tofu knagen of zijn studie Gezondheidswetenschappen, dan is hij bezig met zich actief inzetten voor AEGEE-Enschede. Na het succesvol neerzetten van een eerstejaarsfeest organiseert hij nu de Kick-In. Nog vele succesvolle commissies (en wie weet, een bestuursjaar) zullen ongetwijfeld volgen.